flag
close

Месец на полския език

-10% отстъпка за преводи*

*от и на нидерландски, от 01.04 до 30.04.2024

Честит Международен ден на ПРЕГРЪДКАТА!

21.01.2024

На 21 януари всеки година се отбелязва Международният ден на прегръдката – денят, посветен на един от най-нежните и утешителни жестове, които човек може да предостави. Прегръдката носи в себе си уникален език на любов и подкрепа, който преодолява граници и обединява хора от различни култури и етноси.

В свят, където технологията и виртуалната връзка често изпреварват физическите моменти на близост, Международният ден на прегръдката насърчава връщането към основите на човешките взаимоотношения. Прегръдката е нещо повече от физически контакт – тя е израз на емоцията, подкрепата и взаимната топлина.

Подобно на Международния ден на думата "Благодаря", този ден предоставя възможност за отделяне време и внимание към важността на прегръдката в нашия ежедневен живот. Тя стои зад голям брой културни и социални обичаи, символизирайки обич, подкрепа и взаимно съпричастие.

Прегръдката, подобно на преводаческите агенции в света на езика, преодолява бариерите на комуникацията. Тя е универсален жест, който не изисква думи, а само разбирателство и отворено сърце. В деня на прегръдката, хората от различни краища на света могат да се обединят в обич и разбирателство, независимо от културните различия.

"Прегръдка" на различни езици:

  • Английски: Hug
  • Испански: Abrazo
  • Френски: Étreinte
  • Немски: Umarmung
  • Италиански: Abbraccio
  • Руски: Объятие
  • Японски: 抱擁 (Hōyō)

Така че, на 21 януари, нека се потопим в магията на прегръдката и да изразим благодарността си към този уникален език на любовта. Подобно на преводаческите агенции, които създават мостове между различни езици, прегръдката ни обединява и напомня за важността на хуманните връзки в нашия дигитален свят. Вдигни ръце и обичай с прегръдка!