flag
close

Месец на полския език

-10% отстъпка за преводи*

*от и на нидерландски, от 01.04 до 30.04.2024

Честит Международен ден на думата „Благодаря“!

11.01.2024

11 януари - този ден носи със себе си специално значение, което често остава незабелязано в метежа на ежедневието. Този ден е посветен на една малка, но силна дума - „Благодаря“. В световен мащаб, този езиков призив за признателност и взаимно уважение прекрачва граници и събира хора от различни култури и езици.

Международният ден на думата „Благодаря“ служи като напомняне за важността на благодарността и признателността в нашия ежедневен живот. В преводаческия свят, тази дума притежава изключително значение, като обединява хора, говорещи различни езици, в общото им стремеж към изразяване на благодарност.

Преводаческите агенции играят ключова роля в този езиков блясък, като превеждат не само думи, но и сърца и чувства. Без тях, общуването между хора от различни култури би било трудно и понякога невъзможно. Те създават мостове между различни езици и позволяват на благодарността да бъде изразена в най-приемливия и разбираем начин.

Преводаческите екипи работят в тясно сътрудничество с клиенти от цял свят, превеждайки не само думи, но и културни контексти и изрази на благодарност. Техният труд позволява на идеи и чувства да се пренасят от един език в друг, като запазват оригиналния смисъл и емоция.

Международният ден на „Благодаря“ предоставя възможност за всяка преводаческа агенция да се задълбочи в значението на този изключително силен езиков символ. Те създават пътеки за разбирателство и сътрудничество, превеждайки не само думи, но и културни различия.

"Благодаря" на различни езици:

  • английски: Thank you
  • испански: Gracias
  • френски: Merci
  • немски: Danke
  • италиански: Grazie
  • руски: Спасибо 
  • японски: ありがとう (Arigatou)


Така че, на този 11 януари, нека отбележим Международния ден на думата „Благодаря“ с благодарност към всички преводачески агенции по света. Техният труд ни отваря врати към световете на другите и ни помага да се изразяваме с уважение и любезност, без значение от езика, който говорим. Благодарим ви!