Испанският е най-популярният език в Индия :: Агенция за превод и легализация Лозанова 48

Испанският език - първи по популярност в Индия

Индологът и директор на Институт Сервантес в Делхи, Оскар Пухол, разказва за оромния интерес, който испанският език предизвиква в Индия като “глобален и важен за професионалното развитие език”. Той обясни, че времето в което е бил почти непознат, отдавна е отминало. Испанският език в момента е един от най-предпочитаните от студентите и хората, които искат да разширят кръгозора си от знания.“Това, което най-много привлича хората е професионалното развитие и факта че 40 милиона жители на САЩ говорят този език”, изрази своето мнение на семинар под надслов “Индия: минало, настояще и бъдеще” в Интернационалния Университет Менендес Пелайо (UIMP).

Пухол, беше категоричен, че за индийците испанският е страхотен професоиннален плюс и стимул за създаване на нов бизнес. “Индия се опитва да направи света по-приятно място за живеене със своя легион от инжинери и учени, но в същото време  заедно с революцията на знанието, трябва да се пребори с 400 милиона неграмотни”, констатира той.

В този смисъл, хиндологът призна, че един от проблемите които трябва да бъдат преодолени е ограниченият досъп до университетите. За да се сложи край на социалната пропаст, която съществува в страната, е изготвен амбициозен план за десетократното увеличаване на бюджета за образование до 2022.

Освен това, Пухол подчерта необходимостта да се избяга от екзотичната представа за страната. “Западът трябва да гледа на Индия, като на страна с развиващ се пазар с голям потенциал", добави той.

Има много индийци, каза Голани, които жевеят в Испания от години и работят с испански фирми, които желаят да се установят бизнес отношения с азиатската страна. За да се постигне тази цел, икономистите  препоръчват да се адаптират продуктите към нуждите  и да се "вземат предвид социалните и културните различия".

Сред най-големите трудности, срещани при установяване на делови връзки, преподавателя по хинди установи че начина, по който се прави бизнес, е "много по-различен".Подчертава ясно спокойствието и гостоприемството на индийския народ: "В Индия имаме достатъчно време за всичко, време ви е необходимо на вас на запад", каза той.Направете запитване

В случай че Ви интересува превод, посочете от какъв на какъв език се превежда, срока за изпълнение и прикачете документа в един от възможните формати. Ако имате допълнителни забележки, допишете ги в полето най-долу.

В случай че Ви интересува заверка или легализация на документ, посочете вида на документа, от коя държава идва (за документите от чужбина), за коя държава е предназначен и на какъв език се превежда (за документите от България за чужбина), предназначението на документа (промяна на гражданско състояние, емиграция, регистрация на юридическо лице и т.н.) и/или допълнителна информация.


Имена: *
E-Mail: *
Телефон: *
Запитаване за: *      
Език, от който се превежда: *
Език, на който се превежда: *
Срок за изпълнение: *      
Държава, издаваща документа:
Институция, издаваща документа:
Държава, за която ще послужи документа:
Избери файл: *
  Изпрати