ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ! :: Агенция за превод и легализация Лозанова 48

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
08.11.2013г.

Михаил (на иврит: מיכאל, Micha'el или Mîkhā’ēl; на гръцки: Μιχαήλ; на латински Michael или Míchaël; на арабски ميخائيل). Той е главният архангел,  главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон.


Архангел Михаил.

Стенопис от Кремиковския манастир.


Свети Архангел Михаил побеждава дявола.

(картина на Рафаело Санцио, 1518 г.)

В Откровението на свети Йоан Богослов  е описана битката на свети Архангел Михаил и неговите ангели с Дракона който имал седем глави и десет рога,  в резултат на което Драконът, наричан още Дявол (Сатана), е прогонен от Царството небесно на земята.

Освен това, според вярванията свети Архангел Михаил пази тялото на Моисей и превежда душите на мъртвите до ада или рая. Самото име Михаил буквално преведено означава "Кой е като Господ?" (на иврит „miyka'el” бил бойния вик на небесните армии).

Св. Архангел Михаил е един от четиримата архангели в Стария Завет (заедно с Гавриил, Рафаил и Уриил) и един от седемте архангели в Библията изобщо. B народните вярвания е известен като "душевадец": той отвежда душите в отвъдния свят, където заедно със св. Петър ги отправя в райската градина или в пъкъла (според това дали е праведна или грешна). Свети Архангел Михаил e още водач на ангелите и най-вече, светец-покровител на войниците. Като началник на небесните войнства, свети Архангел Михаил е наричан също и "архистратиг" („главен военачалник”) в православната традиция. 


Св. Архангел Михаил взима душата на богатия.

Стенопис от Рилския манастир.

Името е особено популярно в православната ни традиция. Носят го осем византийски и един руски император. Кръщелното име на нашия цар Борис IeМихаил, а имаме и още четирима царе с това име: Мицо (Михаил), Михаил Тих, Михаил IIIШишман и Михаил Асен. Денят на свети Архангел Михаил е 8 ноември. В Корана името Михаил също е упоменато, но под друга форма — Микал (Mīka'īl). Обикновено ликът му се намира на входа на православните храмове, изобразен с меч и писание, подканващо ни да влизаме в църковния храм с чисто сърце и чисти помисли. Смята се, че може да възприема човешки или животински облик и да помага на хората. Играе важна роля в ежедневната битка на хората с демоните на злото и има силата да съживява.

Ежегодно на 8 ноември се чества православният празник Архангеловден. На този тен празнуват хората с имената: Ангел, Ангелина, Лина, Михаил, Михайлина, Михаела, Мила, Милена, Рангел, Рафаил, Гавраил, Гаврил, Серафим, Райко, Рая, Радка, Радко, Райна, Радослав, Рада, Радина, Радостин, Радивой, Емилия, Емил, Райка, Райчин, Рачо, Руси, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Милко, Милка, Михо, Геле и Ханка.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!

Направете запитване

В случай че Ви интересува превод, посочете от какъв на какъв език се превежда, срока за изпълнение и прикачете документа в един от възможните формати. Ако имате допълнителни забележки, допишете ги в полето най-долу.

В случай че Ви интересува заверка или легализация на документ, посочете вида на документа, от коя държава идва (за документите от чужбина), за коя държава е предназначен и на какъв език се превежда (за документите от България за чужбина), предназначението на документа (промяна на гражданско състояние, емиграция, регистрация на юридическо лице и т.н.) и/или допълнителна информация.


Имена: *
E-Mail: *
Телефон: *
Запитаване за: *      
Език, от който се превежда: *
Език, на който се превежда: *
Срок за изпълнение: *      
Държава, издаваща документа:
Институция, издаваща документа:
Държава, за която ще послужи документа:
Избери файл: *
  Изпрати